Wie is wie?

 

U helpt rechtstreeks gezinnen in Heist-op-den-Berg!

Doneer

Wie zijn we?

Het Pamperpunt is in het leven geroepen door de hoge nood aan luiers bij gezinnen met jonge kinderen. We proberen die gezinnen te helpen door het inzamelen van overschotten luiers en via donaties. Die donaties worden gebruikt om luiers te kopen. De luiers worden vervolgens bedeeld aan gezinnen met een nood aan luiers. De gezinnen worden vanuit het team Sociale Dienstverlening van Heist-op-den-Berg, Huis van het Kind, Kind en Gezin en andere welzijn -of gezondheidsorganisaties doorgestuurd naar de sociale kruidenier. Bij de sociale kruidenier kunnen gezinnen hun pakket luiers komen afhalen.

De organisatie van het project is mogelijk gemaakt door:

Bij Huis van het Kind kan je terecht als (toekomstige) ouder, grootouder, opvoeder of professional voor advies en hulp bij allerlei opvoedingsvragen.

We ondersteunen gezinnen met opgroeiende kinderen tot 25 jaar en verwijzen gericht door naar alle hulpverleners en diensten zoals jeugdhulp, sociale dienstverlening en buitenschoolse opvang.
Dit alles doen we met aandacht voor onze drie pijlers: preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en activiteiten voor ontmoeting.
We besteden extra aandacht aan kansarmoede en kwetsbare gezinnen.

De sociale kruidenier is een winkel voor mensen in armoede. De klanten van de sociale kruidenier worden doorverwezen door team Sociale Dienstverlening van Heist-op-den-Berg op basis van een financieel onderzoek. De klanten kunnen er een aantal basisproducten kopen van de merken Everyday en Colruyt met 10% korting. Daarnaast krijgen de klanten een deel gratis producten aangeboden die de sociale kruidenier krijgt vanuit voedselbank, FEAD Europese Unie, Foodsavers en andere organisaties. Klanten met jonge kinderen kunnen er ook hun luierpakket komen afhalen. Die luierpakketten kunnen we door middel van het Pamperpunt-project aanbieden aan de klanten.

Contact.

Wil je graag nog meer informatie over ons project het Pamperpunt of onze werkwijze? Neem dan gerust contact op!

Bel ons

015 46 18 20

Wie is wie?

Het Pamperpunt is ontstaan door een samenwerking tussen Huis van het Kind en de sociale kruidenier, twee diensten van Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg.

Een speciale dank aan onze donateurs met meer dan 1000 euro

logo LHS GLobal